Diş Hekimi Gülenay Tutar diş eksikliği tedavisinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha fazla kullanılan dental implantlar hakkında bilgiler verdi.
“Diş eksikliği tedavisinde yıllardır hastanın eksik diş durumuna göre arka ve ön dişleri varsa köprü tedavisi yapılıyordu” diyen Dt. Gülenay Tutar, “ Bu tedavide bir diş için hastanın 2 dişine daha dokunmak gerekiyordu. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber kullanımı yaygın olarak artan dental implantlar ile sadece eksik olan bölgede yer açarak diş eksikliği tedavisi yapılabiliyor” dedi.
Lokal anestezi altında yapılan işlemin hasta açısından da konforlu geçtiğini belirten Dt. Gülenay Tutar, “ Eksik olan bölgedeki kemiğe titanyum kök yerleştiriliyor. Hasta 1 hafta 10 gün kadar sonra dikişlerini aldırmak için tekrar hekimine gidiyor. Yaklaşık olarak 3-4 ay sonra da üzerine kaplamalar yapılıyor. Bu süre kadar hasta dişsiz kalmasın diye geçici kaplamalar yerleştiriliyor” dedi .
İmplant tedavisi öncesi hastanın hekimine sağlık öyküsünü detaylı olarak anlatmasının önemine değinen Dt. Gülenay Tutar, “ Hasta kullandığı ilaçları, varsa rahatsızlıklarını hekimine detaylı bir şekilde anlatmalıdır. Örneğin kan sulandırıcı kullanan bir hasta için tedavi öncesi hekiminden konsültasyon alarak ilacı kaç gün önce bırakacağını, tedavi için uygun olup olmadığı yönünde bilgi almamız gerekiyor. Daha sonra farklı sonuçlar doğabiliyor. Doğru bir şekilde ve tecrübeli hekimler tarafından yapılan implant tedavileri ile hasta eski sağlığına çok rahat kavuşabiliyor ve özgürce gülümseyebiliyor” diye konuştu.