Türkiye’nin fakülte düzeyinde kurulan ilk diş hekimliği fakültesi olan Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, dünyanın ve Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri standartlarında hizmet veriyor. Sürekli olarak yenilenen, gelişmiş cihazlarla her türlü ileri diş tedavi uygulamalarının yapıldığı EÜ Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde yılda 150 bin civarında hasta tedavi ediliyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin sağlık hizmeti veren kuruluşlarından olan Diş Hekimliği Fakültemiz toplumla buluşmanın en yoğun biçimde yaşandığı birimlerimizden birisi. Diş Hekimliği Fakültemizde ağız ve diş sağlığı hizmetleri büyük bir özveriyle sürdürülüyor. Fakültemiz yetkin akademik kadrosu ile ülkemizdeki diğer diş hekimliği fakültelerine hep öncü ve örnek oldu. Özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük bir aşama kat etti. Fakültemizde, gelişmiş cihazlarla donatılan kliniklerde, yüz binlerce hastaya sağlık hizmeti veriliyor” dedi.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, “Yarım asırlık köklü geçmişiyle; mesleğinde yetkin, toplumsal duyarlılığı en üst seviyede olan, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden 4 binin üzerinde mezun veren fakültemiz; bölgemizde ağız ve diş sağlığı konusunda önemli bir açığı kapatmaktadır” diye konuştu.
Modern ve son teknoloji dijital diş hekimliği uygulamalarının kullanıldığı fakültede fark yaratılıyor. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen her yaştan hastalara, ağız-diş sağlığı ve estetiği, implant, gömük diş, kist ameliyatları, çene yüz protezi gibi operasyonlar da yapılıyor. 240 diş hekimi ünitesiyle İzmir'de ağız ve diş sağlığı alanında en donanımlı üniversite diş hastanesi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bine yakın genç diş hekimi adayına uygulama yapma imkânı da sağlıyor.
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi; Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Restoratif Diş Tedavisi ve Endodonti’den oluşan 8 anabilim dalında; 68 profesör, 19 doçent, 5 doktor öğretim üyesi, 12 araştırma görevlisi, 68 uzmanlık öğrencisi, 61 doktora öğrencisi ile eğitim ve sağlık hizmetlerini sürdürerek araştırmalar yapıyor.
Tüm hastaların modern kliniklerde son teknoloji aletlerle tedavisinin yapıldığı hastanede; ağız içerisinde yer alan yumuşak ve sert dokuların patolojilerinin tedavilerinden çene ve çevre dokuları kistlerine; çene tümörlerinden tükürük bezi ve ağız hastalıklarının teşhis ve tedavisine; vital kanal tedavilerinden beyazlatmaya; çocukların doğumundan başlayarak ergen çağa kadar her türlü ağız-diş problemlerinden güncel bilimsel ve teknolojik yeniliklere; kron-köprü protezlerinden bilgisayar destekli uygulamalara; estetik diş hekimliğinden, yaşlılarda diş hekimliğine; amalgam, kompozit ve cam iyonomer dolgulardan kompozit ve porselen estetik restorasyonlara; gülüş tasarımından dişeti tedavilerine kadar pek çok klinik hizmeti gerçekleştiriliyor.
Üniversite seçme ve yerleştirme sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan fakülte, özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük aşama kaydediyor. Elektron mikroskobuna (SEM) sahip bir araştırma Laboratuvarı, Fantom Laboratuvarı, Lazer, CAD-CAM, Bilgi İşlem Merkezi ve bir kütüphane ile fakültede araştırmacılar ve öğrencilerin gereksinim duyduğu tüm çağdaş eğitim hizmetleri verilebiliyor. Fakülte; Portekiz, Amerika, Hollanda, Litvanya, İtalya, Makedonya, Macaristan’daki Üniversitelerin Diş Hekimliği Fakülteleri ile kurduğu yakın ilişkilerle öğretim elemanlarına araştırma yapma, öğrencilere ise yurtdışında ( Erasmus, Farabi, Mevlana programları ) eğitim görme olanakları sağlıyor. Son yıllarda yoğun bir bilimsel aktivite dönemine giren fakülte, ulusal ve uluslararası katılımlı birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Ayrıca araştırmacılar yurtiçi ve yurtdışı destekli projelerde çalışmalarını sürdürüyor.