Çiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu yeni dönem hazırlıklarını tamamladı. Yeni dönemle birlikte gerçekleştirecekleri projelerden bahseden kurucu Beril Çelikel, çocukların çok yönlü gelişimlerini takip etmek için uzman desteğinden faydalandıklarını belirtti.
Her anaokulunda müfredata bağlı olarak belli eğitim programlarının uygulandığını söyleyen Beril Çelikel, “Okul öncesi çocuklarımız sıfır bir bilgisayar gibidir. Yeni karşılaştıkları bilgileri kolaylıkla benimserler çünkü belleklerinde çok fazla boş alan vardır. Çocukların gerçekleştirdiği etkinlikler, aktiviteler onlara belli beceriler kazandırır. Fakat kazanılan bilgi ve becerilerin doğru yerde, doğru bir zamanlama ile kullanılması çocukların sosyal yönlerinin de gelişmesi ile mümkün kılınır. Bunu başarabilmek için çocuklarımızın beşeri becerilerini de geliştirmeye çalışıyoruz. Uzman Psikoloğumuz çocuklarımızın duygusal gelişimlerini, insan ilişkilerini, iletişim kurma ve anlama süreçlerini takip ediyor ve gerekli durumlarda destek veriyor” şeklinde konuştu.
Düzenli Doktor Kontrolü
Okulun Özel Ege Ambulans Servisi ile anlaşmalı olduğunu belirten kurucu Beril Çelikel, “ Olası acil durumlarda ambulans ve sağlık ekibi bizlere destek vermektedir. Ayrıca haftada bir gün kurum doktorumuz Gülay Seyirden, çocuklarımızın gelişimini ve sağlık durumunu gözlemlemek için kurumumuza gelerek hizmet vermektedir. Gerektiği durumlarda ailelerle görüşme yapmaktadır. Beslenme programımız uzman diyetisyenler tarafından hazırlanmaktadır. Ayrıca çalışmalarımızı beslenme dostu okul ve beyaz bayrak sertifikalarını da alarak taçlandırdık” dedi.
Montessori Eğitim Sistemi
Kurum Müdürü Çağlar Çelik kurum olarak 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Öncelikli hedefimiz kuruma kazandıracağımız ek dersliklerle okulumuzu büyütmek ve kapasitemizi arttırmak. Bilgiç Çocuk Anaokulu’nda milli eğitim müfredatına ek olarak STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) uygulamalarının yanı sıra, günlük hayatta kullanılabilecek ve çocukların sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Montessori etkinlikleri de yapılmaktadır. Robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, fen ve doğa etkinlikleri, ingilizce, mutfak atölyesi, drama ve orff, yoga, satranç, dans ve müzik dersleri gibi çocukların çok yönlü gelişimini destekleyecek branş dersleri de uygulanmaktadır. Yeni dönemde öğrencilerin projeler geliştirerek yarışmalara katılması planlanıyor. Öğrencilerin sosyal iletişim ve becerilerini geliştirmek için huzurevi ziyaretleri, doğayı ve hayvanları korumaya yönelik çalışmalar, bilinçli tüketime yönelik etkinlikler ve alanında uzman eğitmenlerin verdiği seminerler düzenleniyor ” dedi.
Rehberlik Hizmetleri
Bilgiç Çocuk Anaokulu’nda görev yapan Uzman Psikolog Yeşim Altundaş Şahin kurumda yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “ Okul öncesi eğitim, çocukların gelecek hayatlarına bir temel oluşturması ve sonrasındaki eğitim hayatlarına yönelik bir tutum geliştirmeleri nedeniyle önem taşımaktadır. Çocukların alıştıkları aile ortamından çıkarak, yeni bir ortama uyum sağlamaya çalışmaları çeşitli endişe ve kaygılara yol açabilir. Bu anlamda verilen eğitimin rehberlik hizmetleri ile desteklenmesi, çocuğun bu geçiş dönemini daha rahat atlatmasını sağlar.
Ebeveyn Danışmanlığı
Okulda yürütülen rehberlik ve izleme çalışmaları hakkında bilgi veren Uzman Psikolog Yeşim Altundaş Şahin, “ Bu çalışmalar sayesinde çocuklarımızı daha yakından tanıyor ve gerekli durumlarda velilerimize ebeveyn danışmanlığı yaparak, gelişim döneminde karşılarına çıkacak zorluklarla başa çıkma yeteneği kazandırmayı ve kendilerini tanıma süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Okul öncesi dönem, çocuk gelişiminin en önemli basamaklarından biri olan sorumluluk bilincinin gelişimi, duyguları anlama ve yönetme becerilerinin kazanımı, benlik gelişimi ve buna bağlı olarak anlama ve anlatma becerilerinin gelişimi için kritik önem taşımaktadır. Ailede başlayan sosyalleşme süreci, okul öncesi eğitim ile kendi akranları ve diğer bireylerle olan etkileşimi de kapsayan daha geniş bir alana yayılmaktadır. Çocuklarımızın kendi aralarındaki benzerlik ve farklılıkları gözlemleyerek empati becerilerini geliştirmeyi, akran kabulü, hoşgörüyü, saygıyı ve sosyal kabul yeteneklerinin geliştirilmesi konusunda rehberlik vermekteyiz. Okulumuzda yaptığımız gözlem çalışmaları ile hiperaktivite, dikkat dağınıklığı vb. erken teşhis ve tedavi ile mücadele edilebilecek davranış bozuklukları konusunda çocuklarımızın gelecekte yaşayabileceği sosyal etkileşim sorunlarını en aza indirgemeyi hedefliyoruz” dedi.