Özel İzmir Gazi Hastanesi'nden Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesi, saç seyrelmesi gibi problemler yaşayan hastalar için önemli açıklamalarda bulundu.
Özel Gazi Hastanesi'nde gerçekleştirilen hizmetler hakkında bilgiler veren Gülgör, "Yurtdışından bizi tercih eden hastalarımızla internet sitemiz ya da whatsapp yoluyla görüşerek planlamaları yapıyoruz. Daha önce sosyal medya yolu ile irtibata geçtiğimiz ve hangi tedavinin uygun olduğuna karar verdiğimiz hastalarımızı havaalanından alıyoruz, rezidansımıza yerleştirdikten sonra hastanemize alarak giriş işlemlerimizi yapıyoruz.”
Saç Ekiminde PRP Tedavisi
Saçları dökülmeye başlamış ve saçlarında seyrelmeler gözlemlenen kişilerin PRP tedavisiyle saçlarını güçlendirebileceklerini ifade eden Yasemin Gülgör, “PRP yöntemini, saçları dökülmeye başlamış olan, incelmiş olan, seyrelme görünen saç diplerine uyguluyoruz. PRP, ince olan, bebe tüy dediğimiz tüyleri güçlendiriyor. Mevcut saçı güçlendirmek için uygulanan yöntem incelen saçları güçlendirdiği için dışarıdan bakıldığında yoğun bir görünüm elde edilmektedir. Erkekler kadar kadınlar da tercih ediyor. 15-20 dakika süren bir işlemle operasyon gerçekleşiyor. Öğle tatilinde bile gelip işlem yaptıran hastalarımız var. Genellikle olumlu sonuçlar aldığımız PRP tedavisinden sonra 2 gün saçların yıkanmaması gerekiyor. Ayrıca PRP tedavisindeki gelişimlerin gözlemlenebilmesi için PRP tedavisi uygulanan kişilerin kontrollerini aksatmadan, düzenli bir şekilde sürdürmesi gerekiyor.” dedi.
Saç Ekimi Hastane Ortamında Yapılmalı
İnsan sağlığıyla ilgili yapılacak her müdahalenin uzmanlık ve tecrübe gerektirdiğini belirten Gülgör, “ günümüzde merdiven altı yerlerde saç ekimi yapan yerler var. Bu tür yapılan müdahaleler olumsuz sonuçlar doğurabilir. Saç ekimi hastane ortamında hekim ve anestezi teknisyenleri gözetiminde yapılması daha sağlıklı olacaktır. Saç ekimi yaklaşık 10 saat süren bir işlem olduğu için bu süre zarfında nadiren de olsa oluşabilecek komplikasyonlar hekimler anında müdahale edebilirler. İzmir Özel Gazi Hastanesi saç ekimi işlemini kendi doktorlarıyla, kendi ekibiyle, kendi ameliyathanesinde yapmaktadır.
FUE Yöntemi ile Saç Ekimi
Saçla ilgili mezoterapi gibi birçok uygulamanın mevcut olduğunu belirten Yasemin Gülgör, “Halk arasında da saçın daha güçlü görünmesi, dökülmemesi ya da yeniden kazanılması için sayısız uygulama var. Uygulanan yöntemlerin hiçbiri tamamen çözüm olmamıştır. Dünyada lisans almış tek ilaç çok düşük oranlarda sonuçlar verirken, FUE yöntemi saç problemini tek seansta tedavi ederek yüksek oranda memnuniyet sağlamaktadır. Belki gelecekte bu cihazlar ve ürünler daha da gelişecekler. Onların gelişmesiyle birlikte FUE yöntemi de hız kazanacaktır. Diğer ilaç ve teknolojilerin hız kazandırma dışında etkisi yoktur. FUE yönteminde saç transferini sağlayan kişi derinliği, sıklığı ve açıyı vererek doğal görünüm sağlamaktadır. Mevcut diğer teknolojilerin böyle bir fonksiyonu yoktur. Bize başvuran kişiler de diğer teknolojilerin hızından memnun olduklarını fakat saçlarının eskisi kadar doğal olmadığını beyan etmişlerdir” dedi.
Sakal ve Kaş Ekimi de yapılabilmekte midir?
Hastalar sadece saç ekimi için bize başvurmuyorlar. Saçın dışında sakal ve kaş ekimi içinde gelen hastalarımız var. Sakal ekimi hastalarımız tarafından büyük ilgi görmekte. Özellikle daha erkeksi görüntüye sahip olma düşüncesiyle hastalar bize başvurmaktadırlar. Sakal dökülmesinin çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Alerjik hastalıklar, cilt rahatsızlıkları, hormonal dengesizlikler gibi. Sakal ekimi köselik, seyrek veya dağınık sakal durumlarında da uygulanmaktadır. Sakal ekimi 21-22 yaşlarından itibaren uygulanabilir. Sakal ekimlerinde her zaman hedefimiz doğal ve estetik sakallara hastalarımızın kavuşmasıdır. Sakal ekimi yöntem olarak saç ekiminden hiçbir farkı yoktur. FUE tekniğinde olduğu gibi micro motor uçlarıyla kişinin genetik olarak en az dökülen kulak arasındaki bölgeden veya ense bölgesinden alınan saç kökleriyle uygulanmaktadır. Ekilen sakallar genellikle 3’üncü aydan itibaren çıkmaya başlar 8-12 ay arasında ise tamamı çıkmış olur.
Kaş Ekimi nasıl yapılır?
Kaş ekimini genellikle dökülmeler olmuş, yaralanma ,yanık, saçkıran ve tik şeklinde yolma gibi sebeplerden oluşan kayıplarda uygulamaktayız. Kaş ekiminde de FUE yönteminde olduğu gibi işlem gerçekleşmektedir. Kaş ekiminde amaç ekimden sonra suni görüntü oluşmamasını sağlamaktır. Seyrelmiş kaşlar sıklaşır. Dövme, boya şeklindeki alanlar kapatılır. Özellikle kadınlar daha çok ilgi göstermektedir. Genellikle kozmetik yapılan işlemlerden memnun kalmayan kişiler daha çok başvurmaktadır. 2’inci aydan itibaren kaşlar çıkmaya başlar ortalama kaş yapısına göre 7’inci ayda sonuç alınır.
BAKIMLI VE SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN ÖNERİLER
İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör mevsim geçişlerinde saç problemlerinin arttığını belirtti ve saç bakımının püf noktalarını anlattı.
1- Uzun saç, sağlıklı bir büyüme gerçekleştirse de bu uzunluk saçın güçten düşmesine neden olur. Saçınızın uzunluğunu devam ettirmek, saç uçlarındaki kırıkları aldırmakta yatıyor.
2- Dengeli beslenmek sağlıklı saçlara sahip olmada önemli bir faktördür. Yüksek folik asit içeren gıdalar tüketmek saçlarız için yararlıdır. Örnek olarak mercimek, yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, barbunya, brokoli verilebilir.
3- Saçları lastik bantlar ile değil kumaş bantlar ile bağlamak saçlarda hasar oluşumunu azaltabilir.
4- Islak saçlarınızı yüksek sıcaklık altında kurutmak saç tellerinize zarar verir.
5- Saçlarınız kepeklenip dökülüyorsa saçlarınızı doğal saç kılından yapılmış bir fırça ile taramalısınız. Çoğu zaman kepek için fırçalamak yetmektedir.
6- Soğuk su ile yıkandığında saçın parlaklığı artar. Saç derinize az temas ettirerek yıkayabilir ve pürüzsüz saçlara sahip olabilirsiniz.
7- Yağlı ve az saçlı kişiler kurutma makinesi kullanmamalıdır. Doğal bakım için ılık bir bardak suya elma sirkesi ile bir çorba kaşığı şampuanı karıştırın ve saçınızı yıkayın. Sonra soğuk su ile durulamayı unutmayın.